donderdag 26 april 2012

Ajour-sjaal

Er zijn van die projecten waar je je van afvraagt of die ooit afkomen. Deze sjaal is zo'n project. Ik kocht het garen misschien al wel zes jaar geleden, heel ambitieus. Het garen van mohair met zijde was zacht en aantrekkelijk, maar bij het breien moest ik zoveel tellen en opletten dat niet zo ontspannend was er aan te werken. Steeds opnieuw beginnen.

Warempel kreeg ik deze winter de smaak net lang genoeg te pakken om de sjaal af te maken.


Lekker zacht en lekker groot, niet meer aan de frustratie denken !!

Rode Rozen

Op Youtube zag ik iemand een ring maken met van zigzag-band (ric rac in het Engels). Het zag er zo leuk en makkelijk uit dat ik het meteen ook ben gaan proberen. Tof, zo'n grote ring!


Bloemen op zijde


Een vriendin heeft een prachtige zijden sjaal, soepel en transparant. Op een klein zijden lapje ben ik gaan proberen deze techniek te benaderen. Plukjes wol en zijde eerst met een viltnaald even hechten en dan voorzichtig en geduldig roosje stukje voor stukje nat vilten. Het resultaat is nog niet helemaal zoals ik het wil hebben. Wel goed genoeg om verder mee te experimenteren.

Roze

Meer dan eerder heb ik behoefte aan lieflijke zoete meisjesdingen met bloemetjes en roze rode kleuren.

Wat ik zo leuk vind aan een stoffenmarkt, is dat ik er helemaal op kan gaan in mijn fantasie en bedenken wat ik allemaal zou kunnen maken van een bepaalde stof. Zo dacht ik bij het zien van deze stof mezelf al heerlijke aardbeienjam koken. De schort is klaar, nu kan ik aan de jam beginnen!

.

woensdag 25 april 2012

Sjablonen taart

Veel plezier heb ik van het boek Sjabloon ! van Ed Roth, een graffitikunstenaar uit New York. Natuurlijk heb ik ze gebruikt voor t-shirts. Ze zijn ook heel handig om snel een taart mee te versieren. Laagje poedersuiker, sjabloon erop, laagje cacao.
Voor mijn zoon, een vechter.