vrijdag 31 juli 2009

Koffers


De afgelopen dagen heb ik lekker opgeruimd in huis. In deze koffers die ik in de loop van jaren verzameld heb ligt mijn lappenvoorraad gesorteerd.

maandag 20 juli 2009

Rode bessengelei

Daar staan ze dan, gevuld met rode bessengelei. Vorige week en de week daarvoor kwam ik met een kistje aardbeien thuis van de markt om saus te maken. Ook lekker.

maandag 6 juli 2009

Sorbet


Mijn favoriete 'magere' variant van sorbetijs maak ik door een blik vruchten te pureren en een paar uur in het vriesvak te zetten. Een keer tussendoor doorroeren en klaar is kees.
'Normale' sorbet is zacht van structuur doordat het voor een groot deel uit suiker bestaat. De truc van deze variant is om het ijs niet te lang in de vriezer te laten staan, anders wordt het een keiharde bonk. Als het ijs te hard is geworden kun je de staafmixer er nog eens opzetten. Sinds ik Ridiculously Easy Pineapple Sorbet tegenkwam heb ik het al héél vaak gemaakt, met ananas, peer of zoals op de foto met mango. Maak het altijd als het warm en benauwd is of als een kindje keelpijn heeft. Succes verzekerd.

Tapas

Dit weekend aten we zelfgemaakte tapas om de cava te begeleiden.
Heerlijk!

zaterdag 4 juli 2009

Vilten onderzetter



Dit theepotje uit Bamako krijgt een heel heet oor in gebruik. Niet handig. Daarom heb ik bij de onderzetter ook een "oortje" gevilt. Gevilt in het nog koude voorjaar, nu versierd met kettingsteekjes van zilverdraad.