maandag 30 maart 2009

Lentebomen

Lentebomen gemaakt met de jongens. De achtergrond op nat papier geverfd. De bomen zijn met een rietje geblazen ecoline. De bloesem is met een wattenstaafje gestempeld. Naar een idee van that artist woman waar hele mooie voorbeelden op staan.

Stuiterende eieren


Wat ik altijd al eens heb willen proberen, maar nooit gedaan heb, is een ei in azijn leggen, zodat het zacht wordt. Het zuur lost de kalk op. Na een dag of twee voelt het ei als een ballonnetje dat met water gevuld is en kan ook stuiteren. Als je het van heel hoog laat vallen gaat het ei natuurlijk stuk, maar het blijft spectaculair. In dit proefje is blauwe kleurstof toegevoegd om het nog mooier te maken. Op de foto zie je nog een stukje van de ontkalkte eierschaal dat meer als een appelschilletje aanvoelt.

Grapefruitschillen met chocolade


Nadat de pas gemaakte geconfijte grapefruitschillen gretig aftrek vonden, kon het niet uitblijven om ze nog eens te maken. Ik heb de verzamelde schillen bewaard in de diepvries totdat ik genoeg had om een flinke portie te maken. Met een laagje chocolade zodat ze nog lekkerder zijn.

zondag 29 maart 2009

Vilten baret

Bij moeder aarde maakte ik deze baret, mijn grootste vilten project tot nu toe. Hier nog nat op een vaas om te drogen.

zaterdag 14 maart 2009

Taart

Eerlijk gezegd is deze taart niet helemaal in mijn stijl, maar dit is wat we bij een workshop van Het Suikeratelier gedaan hebben. Na een eerste expertiment met rolfondant wilde ik meer kneepjes van het vak leren en ik heb er ook veel van geleerd.

donderdag 12 maart 2009

Nog een lijntekening op t-shirt

Ook voor broertje Bruno een lichtgevende dino op zijn t-shirt!

maandag 2 maart 2009

Lijntekening op t-shirt





Met wateroplosbare folie kun je leuke dingen doen. Je maakt er een tekening op, legt het op stof en stikt over de lijnen met een naaimachine. Gebruik een viltstift die niet oplosbaar is in water zodat er geen vlekken op de stof komen. Vervolgens spoel je de folie gewoon onder de koude kraan weg en klaar is het borduursel.

Mijn zoontje koos weer voor een dinosaurus, waarbij ik de tekening wat heb aangepast om zoveel mogelijk in één keer te kunnen naaien, net zoals deze éénlijntekening van Patricia. Het gebruikte naaigaren is supercool, want het geeft licht in het donker!!!